1 DIN 6 TINERI ESTE IMPLICAT ANUAL INTR-UN ACCIDENT RUTIER

STATISTICI ALARMANTE PENTRU TINERII SOFERI

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore uit magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris [...]
 • 71% dintre soferii romani folosesc telefonul la volan
 • 19% compun mesaje sms sau vorbesc pe chat/messenger
 • Scrierea unui SMS la volan creşte riscul de accident de 23 de ori
 • 25% dintre soferi mananca cand conduc
 • timpul de reacţie în cazul persoanelor care mâncau la volan s-a prelungit cu 44%, şi cu 22% în cazul celor care beau în timp ce conduceau. Datele cercetării mai arată că riscul unui accident era cu 18 procente mai mare în rândul conducătorilor auto care obişnuiau să facă şi altceva atunci când erau la volan.
 • tinerii domina categoriile de accidente grave cu cauze care reflecta un comportament riscant sau imprudent pe sosea cum ar fi:
 1. conducerea fara permis (tinerii au generat 58% din totalul cazurilor),
 2. viteza neregulamentara (53,9%),
 3. depasiri neregulamentare (44,8%)conducerea sub influenta alcoolului (39,8%).
 • Anual, in Europa, aproape 25% din accidentele rutiere si circa 6.500 de decese produse in aceste accidente sunt puse pe seama consumului de alcool sau droguri la volan. Romania e pe locul 9 in Europa, cu 17,6% decese din accidente de circulatie produse ca urmare a consumului de alcool.

Soferul de care trebuie sa te feresti are pana in 25 de ani, conduce o masina cu motor puternic, cu o capacitate de peste 2000 cmc si are permis de mai putin de 5 ani. 

Aproximativ 7 din 100 de masini inmatriculate in Romania sunt implicate in fiecare an intr-un accident.

40-50% dintre conducatorii auto nu respecta viteza recomandata, iar 10-20% dintre acestia depasesc limita de viteza cu mai mult de 10km/h.

 • Doar 20% dintre pasagerii din spate poarta centura de siguranta
 • Cei mai agitati dintre soferi consuma cu pana 33% mai multa benzina decat cei calmi, potrivit unui studiu citat de The Atlantic
 • Accidentele de circulatie reprezinta una dintre principalele cauze ale deceselor la nivel global
 • Statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca, la nivel mondial, aproximativ 1,2 milioane de oameni isi pierd viata anual in accidente de circulatie

Tinerii soferi cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani isi pierd viata pe sosele in timpul verii, in proportie mai mare decat in orice alta perioada a anului: 57% au depasit limitele de viteza, 43% au scris in timp ce conduceau, 36% au vorbit la telefon si au trimis mesaje SMS, 16% au condus fara sa poarte centura de siguranta, 13% au condus dupa ce au consumat bauturi alcoolice si pana la 11% au vizionat materiale video sau show-uri TV pe dispozitive mobile, conform unui studiu realizat de Ford. 57% din tinerii soferi admit ca sofeaza mai sigur cu parintii sau bunicii in masina, iar 41% au declarat ca isi asuma mai multe riscuri cu prietenii in masina.

88% dintre barbatii de 18-25 de ani si 70% dintre barbatii de 25-40 ani sunt de parere ca riscul de accident este minim daca au o masina buna si peste 65% dintre barbatii de 18-40 de ani recunosc ca se enerveaza atunci cand traficul e aglomerat si ca depasesc fara sa stea pe ganduri coloane de masini.

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.
Vrei sa afli noutati?
Inscrie-te pentru newsletter